J E U G D W E R K     D E N  H A A G    W E S T      

't Valkennest .... Bethel .... Bergkerk .... Maranathakerk            

Activiteiten
Gemist Nieuws
Jeugdraad
KidsTime
TeenTime
Zomerkamp
Kindernevendienst
Rondje Zondag
Recentste foto's
Foto's 2005 - heden
Start- of Slotactiv.
Jeugddiensten
Catechese
Verleden tijd
Video's
Gebouwen
In de pers
Contact
Links
Inhoudsopgave

Rondje Zondag en Brugkerk

 

Bijzondere seizoenssluiting Rondje Zondag
Op zondag 8 juli was de seizoensafsluiting van Rondje Zondag. We hebben met z’n allen gebruncht in de zonovergoten tuin van buurt-en-kerkhuis Bethel met croissants, afbakbroodjes en jus d’orange. Het is voor ons inmiddels traditie om het seizoen af te sluiten door samen te eten. Zo hebben we vaak poffertjes gegeten in Kijkduin, om daarna een gezellige activiteit te ondernemen.


Het was een bijzondere bijeenkomst, omdat het ook de ontbinding was van hoe we ‘RoZo’ de afgelopen jaren hebben ingevuld. Jarenlang kwamen we elke maand bij elkaar en hebben we samen heel veel onderwerpen besproken en activiteiten gedaan. Na de brunch hebben we dan ook samen kunnen genieten van de vele foto’s die we gemaakt hebben de afgelopen 11 jaar.
Zo hebben we een Spirituele tocht door Den Haag gemaakt, waar we verschillende gebedshuizen bezochten, we zijn op bezoek geweest bij het Humanity House, we hebben meerdere verfilmingen van Bijbelboeken gekeken, hebben zelf een hedendaagse verfilming gemaakt van een Bijbelverhaal (en daarmee een prijs gewonnen!), het boekje ‘10 Eerlijke vragen over de Bijbel’ besproken en vele diensten voor Jong en Oud georganiseerd. En zo kan ik nog wel even doorgaan!
We hebben het leuk gehad met z’n allen en nu is het tijd voor iedereen om op zijn eigen weg verder te gaan. De één gaat graag zelfstandig naar de Maranathakerk, de ander heeft een kerk elders gevonden, een derde vult zijn zondagochtend helemaal anders in. We vliegen uit, maar blijven verbonden door onze WhatsApp-groep. Hier kunnen we dingen met elkaar blijven delen, als er bijvoorbeeld eens een bijzondere dienst of een leuke activiteit is. Tot ziens!
Marieke Smits en Nelleke van Kooij


 

Rondje Zondag weer van start

Met een lunch in het zonnnetje, op 3 september na de kerkdienst, startte Rondje Zondag het seizoen.

 

 

Theatervoorstelling

Op zondag 5 februari hebben we met een (delegatie van) de jeugd van Rondje Zondag iets anders dan gebruikelijk gedaan. We zijn namelijk naar de voorstelling “Eerst zien dan geloven” van NT Jong geweest in Bethel.

Ze hebben in de weken te voren door buurtbewoners en bezoekers van Bethel antwoordkaarten laten invullen met de vraag “Wat geloof je en hoe?” en hiermee hebben ze een voorstelling gemaakt. Ook vlak voor de voorstelling werd ons nog gevraagd om zo’n antwoordkaart in te vullen. Deze kon dan worden voorgelezen en opgenomen, waarna het tijdens de voorstelling weer gebruikt zou worden. We zaten er dus meteen al middenin!

Het was een leuk en herkenbaar stuk, waarin verhalen van en uit Bethel verteld werden. Je werd erg bij het stuk betrokken en ook onze opgenomen antwoorden kwamen aan bod. Het zet je aan het denken over wat je gelooft en welke functie een (kerk)gebouw heeft binnen dat geloof. Daarnaast kreeg je een andere kijk op Bethel, die dit keer podium was voor een theater gezelschap. Wat ons betreft een geslaagde middag! Marieke


 

Wat mag je wel en niet op zondag?

Op zondag 4 december kwam Rondje Zondag weer bijeen. Wij ontmoeten elkaar om 10:30 in de Maranathakerk, waar de gezamelijke dienst plaatsvond. Van te voren hadden we aangekondigd dat er een speciale gast zou komen. “Sinterklaas? De Kerstman?” werd er geroepen. Nee, niets van dat al. Het was onze eigen dominee Axel die ons op zijn vrije zondag graag kwam vergezellen. Het onderwerp van deze bijeenkomst was 'Werken en winkelen op zondag'. Hier hebben wij over gesproken en Axel heeft ons verschillende stukken uit zowel het oude als het nieuwe testament laten zien. Een toepasselijk onderwerp, met het Sinterklaasfeest in aantocht. 

Bekijk hier nog enkele foto's.

 

Over tatoeages

Na de dienst voor Jong en Oud op 2 oktober, was er afgelopen zondag weer een 'normale'  Rondje Zondag, tijdens de oogstdienst op 6 november in de Bergkerk. We hebben het gehad over een actueel onderwerp, wat ook naar voren kwam tijdens de dienst over Symbolen in de Kerk, namelijk tatoeages. Tatoeages zijn van alle tijden, maar de afgelopen jaren zie je ze steeds vaker en bij de meest uiteenlopende mensen. Bijvoorbeeld de Nederlandse deelnemer voor het Songfestival, Douwe Bob. Of Menno, die een paar jaar geleden Heel Holland Bakt won. Wij vroegen ons af of de Bijbel iets (en zo ja, wat) zegt over tatoeages. We hebben gelezen in Leviticus, maar ook op internet gezocht naar een Amerikaanse predikante, Nadia Bolz-Weber. Haar geloof is haar letterlijk op het lijf geschreven door vele tatoeages.

In volgende bijeenkomsten van Rondje Zondag zullen we het weer samen hebben over onderwerpen die vanuit de groep worden aangedragen. Heb jij ook een onderwerp waar je het graag over zou hebben met leeftijdsgenoten op de zondagmorgen? Wij komen op de eerste zondag van de maand bij elkaar, afwisselend in de Bergkerk, Maranathakerk en buurthuis Bethel.

 

 

Symbolen in de kerk

Tijdens de kerkdienst voor jong en oud op zondag 2 oktober 2016 in de Maranathakerk, die door de jongeren van Rondje Zondag was vormgegeven, ging het over de betekenis van symbolen. Lees hier verder en bekijk enkele foto's.

 

Startzondag 2016

Op zondag 4 september zijn wij met z’n tienen van Rondje Zondag naar de startzondag geweest. In voorgaande diensten hebben wij wel eens geholpen tijdens dergelijke diensten, maar dit keer wilde we graag zelf deelnemen aan de activiteiten. Een goede keuze, zo bleek achteraf!
Een deel van ons is gaan speed daten en de andere helft is buiten gaan wandelen. En toen we terug kwamen, konden we ook nog meegenieten van het staartje van het zang gedeelte. Wij vonden het leuk dat het een alternatieve dienst was en dat we op die manier onze eigen invulling konden geven. Het was interessant om mensen die je normaal niet spreekt (op een andere manier) te leren kennen. We waren blij verrast en vonden het een mooi begin van het jaar!

 

Rondje Zondag ging bowlen

Ter afsluiting van het seizoen gingen de jongeren van Rondje Zondag op 3 juli naar Kijkduin. Om eerst aan zee te genieten van een versnapering en daarna te bowlen op Ockenburg.

Bekijk hier enkele foto's.


 

 

Bijbelverhaal, wat kun je ermee?

Zondag 10 april kwamen de jongeren van Rondje Zondag en de Jeugdkerk van de Bosbeskapel en Abdijkerk, bijeen in 't Valkennest. Er werd eerst kennis met elkaar gemaakt, daarna werden er kaarsen aangestoken. Onder het genot van een kopje thee werd als voorbereiding op het thema de film 'Dave en Babet' gekeken. Die film is 8 jaar geleden door Rondje Zondag gemaakt.

Daarna werd in groepjes een oud bijbelverhaal naar de huidige tijd vertaald. Sommige groepjes speelden dit uit en andere maakten een stripverhaal. Tijdens het uitspelen voor de hele groep moest geraden worden om welk verhaal het ging.

Na de optredens werd een groepsfoto gemaakt en na afloop was er, voor wie dat wilde, een lunch.

Bekijk hier nog enkele foto's.

 

Bezoek aan Humanity house

Het plan was om er op 4 oktober al heen te gaan, maar er kwam het één en ander tussen (de Startzondag, 50 jaar Bergkerk...) Maar op zondag 1 november gingen we dan echt naar het Humanity House! 

 

Het Humanity House ligt midden in het centrum van Den Haag, naast het Paard van Troje. Het museum ging pas om 12:00 uur open, dus lekker uitgeslapen verzamelden wij aldaar. Maar je mocht niet zomaar naar binnen. Eerst moest je worden geregistreerd, met een formulier en een foto: Vanaf dat punt was je slechts een nummer. In duo’s of alleen gingen we om beurten het museum in, maar niet een zoals je gewend bent.

 

In dit museum ervaar je hoe het is om te moeten overleven in een oorlogs- of rampgebied. Je gaat van ruimte naar ruimte waar van alles te zien, horen en voelen is. Een huiskamer waar duidelijk alles is achtergelaten en men is gevlucht. Er valt een brief door de brievenbus, die is aan jou gericht. Er zit een visum in. Later moet je door een donkere steeg met blaffende honden en uiteindelijk geef je je visum af aan de grens en wordt je verhoord. Maar niet op een vriendelijke manier.

 

Op de bovenverdieping zijn filmpjes te zien van mensen uit een rampgebied, vertelt een vluchteling over zijn aankomst in Nederland en wordt een interview met een kindsoldaat getoond. Het is duidelijk: een vluchteling moet heel wat doorstaan. Achteraf hebben we onder het genot van een koffie of thee nagepraat over deze ervaring. We vonden het bijzonder, ontroerend, iets wat toch harder binnenkomt dan de beelden op tv of de verhalen in de krant. En terwijl ik mijn latte macchiato drink denk ik, wat hebben wij veel geluk.

 

Groetjes Marieke
Namens RoZo

Bekijk hier nog enkele foto's.

 

 

Rondje Zondag van start

Zondag 6 september 2015 was weer de eerste keer van het seizoen dat de jongeren van Rondje Zondag bijeen kwamen.

De planning voor het komende seizoen werd gemaakt.

Bekijk hier enkele foto's.

 

Vervolg jeugddienst voorbereiden

Op zondag 3 mei ging Rondje Zondag in de Maranathakerk verder met het voorbereiden van de dienst voor jong en oud op 7 juni a.s.

Bekijk hier enkele foto's.

 

Voorbereiding dienst 7 juni

Ook zijn we begonnen aan de voorbereidingen van de dienst voor jong en oud van 7 juni. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van wat we het afgelopen jaar hebben besproken tijdens onze Rondje Zondag bijeenkomsten. De basis is gelegd en we zullen nog een paar keer (extra) samenkomen om de puntjes op de i te zetten.

Het beloofd in elk geval een gezellige interactieve dienst te gaan worden. Kom jij ook? Je ben van harte welkom op zondag 7 juni, om 10:00 uur in de Bergkerk!

 

Paaslunch

Op Paaszondag hebben wij na de dienst gezellig samen geluncht.

Bekijk hier nog enkele foto's

 

Rondje Zondag Film: Mozes deel 2

Zondag 1 maart 2015 keken we met de jongeren van Rondje Zondag naar het tweede deel van de film over Mozes. We hebben daarvoor  de grote zaal in de Bergkerk omgebouwd tot een bioscoopzaal.

Bekijk hier nog enkele foto's.


 

Rondje Zondag Film: Mozes deel 1

Op zondag 1 februari 2015 keken de jongeren van Rondje Zondag, in de eigen jeugdruimte in buurt- en kerkhuis Bethel, naar het eerste deel van de film Mozes.

 

Rondje Zondag Film: Apocalypse

Zondag 7 december 2014 keken de jongeren van Rondje Zondag, onder begeleiding van Marieke en Nelleke de film Apocalyps. Een film die gaat over de openbaringen van Johannes. Na afloop werd er over de film en wat er over in de bijbel staat gesproken. Bekijk hier nog enkele foto's.

Over de film:

Tijdens het bewind van de Romeinse keizer Dominitianus (90 jaar na Christus) laait de haatcampagne tegen christenen op. De apostel Johannes wordt op het eiland Patmos vastgehouden. Daar trekt hij zich het lot aan van de vervolgde christenen. De visioenen die Johannes op Patmos krijgt, schrijft hij op. Hij ontmoet Irene, een jonge vrouw, die de christelijke gemeenten wil bemoedigen door de openbaringen van de oude Johannes te verspreiden. Johannes en zijn volgelingen worden, na diverse ontsnappingspogingen, ter dood veroordeeld, maar op het nippertje gered door het plotselinge overlijden van de keizer. Zijn opvolger verleent de Christenen amnestie en daarmee komt een einde aan hun meedogenloze vervolging.

 

Rondje Zondag

De 2e bijeenkomst van het seizoen van Rondje Zondag ging over de laatste vraag uit het boekje "eerlijke vragen over geloof". Ook werd de komende jeugddienst besproken. Bekijk hier nog enkele foto's.

 

Sex in de bijbel

Op zondag 7 september 2014 was de eerste Rondje Zondag van het nieuwe seizoen. Wij behandelen al een tijdje vragen uit het boekje 10 eerlijke vragen over geloof. Dominee Axel Wicke schoof aan om met ons te praten over de vraag ‘Geloof en seks: Hoe zit dat?’. Hoewel het vooroordeel bestaat dat dit ver van elkaar afligt, hebben we ondervonden dat over dit onderwerp een heleboel te vinden is in de Bijbel, met name in het boek Hooglied.

De komende bijeenkomsten zullen wij ons voorbereiden op de jeugddienst die in november plaats zal vinden. Deze dienst zal in het teken staan van de val van de Berlijnse muur. Ook jullie zijn van harte welkom op 9 november 2014, om 10:30 uur in de Maranathakerk!
Bekijk hier nog enkele foto's.


 

Slot-Uitje Rondje Zondag

De laatste bijeenkomst van Rondje Zondag van het seizoen vond plaats op7 juli 2014 in Kijkduin.

Lekker gekletst onder het gonot van een portie poffertjes.

Bekijk hier nog enkele foto's.


 

 

Rondje Zondag / Brugkerk

Zondag 1 juni 2014 ging we tijdens Rondje Zondag in de Maranathakerk verder met de "10 eerlijke vragen over geloof" uit het bekende boekje.


 

 

 

Rondje Zondag: Palmpaasstokken maken

Weet je waarom er 12 chocolade-eitjes en 30 rozijntjes aan een palmpaasstok hangen? En waarom de kleuren groen en geel worden gebruikt? Daar kregen de jongeren van rondje Zondag op 13 april antwoord op. Net als op de vragen waarom Jezus op een ezel Jeruzalem bennen ging en waarom de mensen palmbladeren gebruikten en wat Hosanna betekent. Bekijk hier enkele foto's.

 

 

 

Rondje Zondag: Schepping en evolutie

Zondag 5 januari waren de jongeren bij elkaar in de Bergkerk om verder te praten met als handleiding het boekje “10 eerlijke vragen over geloof’. Stelling 3 was: “Schepping en evolutie sluiten elkaar niet uit”. Na hierover gediscussieerd  te hebben kwam het idee om de volgende keer een film hierover te bekijken.

 

Dus kwamen zondag 2 februari de jongeren bij elkaar om deze film te zien. Die vertelde het verhaal van de schepping en de eerste boeken van Genesis. Ook onbekende informatie uit het eerste bijbelboek kwam voorbij in de film. Het eindigde bij het verhaal van Noach. Het bleek leuk om de verhalen ‘echt te zien’.

 

Volgende keer gaat Rondje Zondag weer verder met het boekje “10 eerlijke vragen over geloof’.

 


 

 

 

 

 

Zondag 1 december 2013

 

Rondje Zondag viert Sint

Zondag 1 december vierden de jongeren van Rondje Zondag tijdens hun bijeenkomst in de Maranathakerk Sinterklaas . Bekijk hier enkele foto's.

Brugkerk viert Sinterklaas

In de kelder van de Maranathakerk vierden de jongeren van Brugkerk ook op zondag  1 december Sinterklaas.  Bekijk hier enkele foto's.

Rondje Zondag vierst Sinterklaas

Brugkerk viert Sinterklaas


 

 

 

Zondag 1 september

was er alweer een RoZo/Brug bijeenkomst. Er werd gepraat over het nieuwe seizoen en ideeën geïnventariseerd.
De groep splitst dit seizoen op in 2 groepen: van 12 -16 jaar en 16 jaar en ouder.

  • De eerste groep komt samen op de 1ste en 3de zondag van de maand, afwisselend in Bergkerk en Maranathakerk, afhankelijk van waar de gezamenlijke dienst is.
  • De tweede groep komt elke 1e zondag van de maand bij elkaar tijdens de gezamenlijke dienst. Er wordt van die jongeren dan wel verwacht dat ze die zondag er ook echt zijn! Via mail en facebook worden ze op de hoogte gehouden van de bijeenkomsten.

Seizoensluiting Rondje Zondag en Kindernevendienst

Zondag 14 juli werd, als afsluitng van het seizoen, door de kinderen van de kindernevendiensten en de tieners van Rondje Zondag/Brugkerk in de bosjes van Pex een spel gespeeld en pannen-koeken gegeten. Bekijk hier de rest van de foto's.

 

Talentenactie 2013
De talentendienst op 12 mei in de Bethelkapel was zeer geslaagd. De dienst verzorgd door de jongeren van Brugkerk en Rondje Zondag was de afsluiting van de talentenactie, die al een paar weken eerder begon. Lees hier
verder en bekijk de foto's van de dienst.

 

Our church has got TALENT

Rondje Zondag en Brugkerk nodigen u uit om in de komende weken uw en onze talenten in te zetten en te verveel-voudigen voor kinderen, jongeren en ouderen in Nederland en Afrika.

Bekijk hier de foto's van de start van deze talentenjacht.

 

Lees hier verder hoe de talentenjacht verder in z'n werk gaat.

 

 

 

Voorbereiding jeugddienst

Tijdens de bijeenkomsten van Rondje Zondag/Brugkerk worden de voorbereidingen grtroffen voor de jeugddienst in mei.

Bekijk hier enkele foto's.

 

 

Rondje Zondag Kerstontbijt

Op 16 december hield Rondje Zondag samen met Brugkerk in de Bethelkapel een Kerstontbijt.

Bekijk hier  enkele foto's.

 

 

Rondje Zondag te gast bij de Brugkerk

Op 2 september gingen de jongeren van Rondje Zondag op bezoek bij de jongeren van de Brugkerk onder de Maranathakerk.

Bekijk hier enkele foto's.

 

 

 

Rondje Zondag eet poffertjes

Als afsluiting van het seizoen gingen gingen de jongeren van Rondje Zondag poffertjes eten op Kijkduin.

Het was 20 mei best mooi weer en dan smaken de poffertjes extra lekker.

Bekijk hier  enkele foto's.

 

 

Kirsten neemt afscheid

Zondag 20 mei was de laatste keer dat Kirsten Steenks de bijeenkomst van Rondje Zondag draaide. Op passende wijze werd Kirsten bedankt voor haar jarenlange inzet.

Bekijk hier  enkele foto's.

 

 

 

Wat is belijdenis?

Tijdens de bijeenkomst van Rondje Zondag op zondag 22 januari 2012 werd in verband met het doen van belijdenis van enkele deelnemers gepraat over wat belijdenis doen nu precies is.

Bekijk hier enkele fotos.

 

 

Glowgolf met Rondje Zondag

Om het seizoen in te luiden ging Rondje Zondag glowgolfen in Scheveningen. Bekijk hier enkele foto's.

 

Glowgolfen in een donkere onderwaterwereld

En na afloop een ijsje eten op het strand.


 

 

Rondje zondag weer van start

Op zondag 11 september 2011 kwamen de jongeren van Rondje Zondag weer bij elkaar tijdens de ochtenddienst in de Bethelkapel. Onder leiding van Kirsten en Nelleke werd stil gestaan bij de tien geboden.

Bekijk hier  enkele foto's.

 

 

 

Gezamenlijke Tienerkerk

Op zondag 10 april waren tienergroepen uit verschillende kerken te gast bij de Jeugdkapel in de Valkenboskerk. 

Rondje Zondag was ook van de partij.

Lees hier  verder en bekijk de foto's.

 

 

Rondje Zondag op wereldreis

De jongeren van rondje Zondag gingen zondag 20 maart op wereldreis door eigen stad. Er werden verschillende onderkomens van verschillende religies bezocht.

Bekijk hier enkele foto's.

 

 

 

 

Van Kindernevendienst naar Rondje Zondag

Het nieuwe seizoen van RoZo (Rondje Zondag) is van start gegaan. Op 19 september hebben we de nieuwe aanwas vanuit de Kindernevendienst (Maria en Ernst) letterlijk opgevangen. Vervolgens hebben we ons teruggetrokken naar de jeugdruimte onder de Bergkerk, om daar een film over Luther te kijken. Dit omdat de jeugddienst van 31 oktober in het teken van Hervormingsdag staat.

Dit seizoen van RoZo zal anders ingedeeld worden dan voorheen. Waar we voorgaande jaren elke maand een andere kerk bezochten, gaan we ons dit seizoen bezighouden met het kijken van Bijbelse films. Die zullen we dan twee weken later met elkaar bespreken. Onze eerste film zal gaan over Abraham, om zo de Bijbelverhalen verder chronologisch verder te kijken.

Maar voordat we daar aan beginnen, zullen we ons vanaf 14 november eerst richten op kerst. RoZo heeft bedacht dit jaar een kerstnachtdienst te organiseren voor wat oudere kinderen en volwassenen, meer informatie hierover zal staan in de volgende Vijfklank.

Heb jij zin om een keer te komen kijken bij Rondje Zondag? We komen elke tweede zondag samen in de Bethelkapel en elke vierde zondag in de Bergkerk. Meer informatie kun je vinden op de website van Jeugdwerk Den Haag West. Hopelijk tot snel!  Groetjes van Marieke, Kirsten en Nelleke.Zondag 19 september lieten Maria en Ernst hun kindernevendiensttijd achter zich. In de kerkdienst werd op ludieke wijze afscheid van hen genomen. Vervolgens werden zij door de jongeren van Rondje Zondag onthaald in de jeugdruimte onder de kerk. Daar werd naar een film over Luther gekeken.

Bekijk hier de rest van foto's.

 

 

Start nieuw seizoen Rondje Zondag

Kom op zondag 19 september v.a. 10:00 uur naar de Bergkerk.

Dan beginnen we op gepaste wijze met film en popcorn.

 

Rondje zondag sluit seizoen af

Zondag 20 juni 2010 was de laatste keer voor de vakantie dat Rondje Zondag bijeen kwam.

Onder leiding van Kirsten werd een bijbel- en WK-kwis gedaan, was er oranje limonade en oranje cakejes.

Bekijk hier  nog enkele foto's.

 

 

Rondje Zondag Nieuws april 2010
Het werd weer tijd om met Rondje Zondag een kerkdienst te gaan bezoeken. Dit keer hebben we het dicht bij huis gehouden en zijn naar de Bethelkapel geweest. Daar preekte  Sipke van der Land, een  dominee uit Wassenaar. Het was een mooie, andere dienst die ging over dat God terug te zien is in de natuur. Daarbij gebruikte hij voorbeelden uit gedichten van o.a. Guido Gazelle en Jacqueline van der Waals.
De kerk zat gelukkig knap vol, waardoor ook velen de uitnodiging voor de dienst voor Jong en Oud hebben kunnen horen. Wij hopen iedereen dan ook te mogen verwelkomen op zondag 18 april!

Marieke Smits


 

Film Dave & Babet op Youtube

Bekijk hieronder de inzending van Rondje Zondag voor de wedstrijd Caught on tape van het Nederlands Bijbelgenootschap.

Het is een moderne versie van het verhaal van David en Batseba (2 Sam. 11 en 12).

 

 

Dienst-voor-jong-en oud van 1 november

Na de dienst-voor-jong-en oud van 1 november hebben de jongeren van Rondje Zondag niet stil gezeten!
Eind november zijn we naar een dienst geweest van het Leger des Heils op de Prinsegracht. We wisten niet zo goed wat we moesten verwachten, maar het begon al goed: we werden hartelijk welkom geheten door een 'heilsoldaat'. Het was een bijzondere dienst, waar je ook onverwachts flink kon lachen en de muziek was er ook heel anders. Een vrolijke gemeente, vonden wij.
Het jaar 2010 hebben we ingeluid met een “nieuwjaarsochtendborrel”, bestaand uit zes kleuren prik en een overvloed aan lekkers. Ook hebben we de plannen voor het nieuwe jaar besproken, namelijk dat onze bijeenkomsten ook weer zoals vanouds in de Bergkerk zullen gaan plaatsvinden. Eerst zal daar de jeugdruimte worden opgeknapt, maar in de nieuwe ruimte zullen we om de maand aanwezig zijn.
Ook zijn we afgelopen zondag naar City Life Church geweest (voorheen Sion), waar we enkele jaren geleden ook al eens zijn geweest. We zaten helemaal achteraan, want de kerk zat bomvol! Maar we hebben niets hoeven missen. Ze hebben daar enorme schermen waarop je de tekst van de liedjes kunt lezen en het geluid staat zo hard dat niets je kan ontgaan.
De volgende Rondje Zondag zal zijn op 14 februari om 10:00 uur de eerste keer weer in de Bergkerk. Verder zullen we hopelijk een team vormen (en winnen!) bij het aankomende volleybal toernooi op 13 februari.
Tot dan!
Groetjes, de leiding van Rondje Zondag

 

Filmopnamen en voorbereiding jeugddienst september en oktober 2009

De jongeren van Rondje Zondag doen mee aan een filmwedstrijd van het Nederlands Bijbelgenootschap. Ze vertolken een bijbelverhaal in een film van maximaal 6 minuten. En daar komt heel wat bij kijken. Van pruiken en zakje wiet tot een politieauto.

Wijcher heeft het script geschreven en er is de afgelopen flink droog geoefend. Op zondag 20 september 2009 werd er op lokatie gefilmd. Dit was lachen maar ook lang wachten.

 

Op zondag 27 september werd eerst de jeugddienst voorbereid en daarna werd er verder gegaan met de filmopnamen.

Op zondag 25 oktober werd bij Nelleke thuis de laatste hand gelegd aan de liturgie.

 

Bekijk hier de foto´s van de opname´s.

 

Axel, Dejan, Leander, Roanne, Lia, Miladin, Eveline en Jan.

Eveline, Casper,  Christiaan, Marieke, Kirsten, Jan en Nelleke.


 

 

Eveline en Leander op de filmset.

Casper, Pim en Jan in de Rondje Zondag ruimte.


 

Seizoensafsluiting 28 juni 2009

Na de laatste bijeenkomst in hun eigen ruimte gingen de jongeren van Rondje Zondag zich vermaken op Kijkduin.

Daar werd een beeldententoonstelling bekeken en een versnapering bij de poffertjestent genuttigd.

Bekijk hier de rest van de foto´s.

 

Kom jij ook naar Rondje Zondag ?!

Ajo!

 

Wie      Wat     Waar

 

Rondje Zondag is voor iedereen van 12 jaar en ouder.

Tijdens de kerkdienst komen wij bij elkaar. We kletsen veel 

    en behandelen thema’s die te maken hebben met jouw leven

    en het geloof. Ook organiseren we met elkaar soms

    jeugddiensten. 

  Elke 2e zondag van de maand zien wij elkaar in het Jeugdhuis

    van de Bethelkapel, Thomas Schwenckestraat 28, Den Haag.

Elke 4e zondag van de maand bezoeken we in overleg met

    elkaar een bijzondere kerkdienst in een andere kerk.

Wil je meer weten  bel of mail met Nelleke van Kooij:

     070- 3630472 / info AT familievankooij DOT nl 

 

Kom ook eens kijken! Tot ziens, Nelleke, Marieke en Kirsten


 

Paastaart eten

Na de kerkdienst op 12 april 2009 in de Bethelkapel aten we in onze eigen ruimte lekker paastaart.

Ds. Elseman kwam ook even langs.

Bekijk hier  enkele foto´s.

 

Rondje Zondag Kerstdiner 2008

De jongeren van Rondje Zondag hadden op 14 december een heus kerstdiner in de Bethelkapel.

Bekijk hier enkele foto´s.

 

Seizoenafsluiting Rondje Zondag

De jongeren van Rondje Zondag hebben het seizoen afgesloten op zondag 6 juli 2008. Met de groep hebben we een patatje gegeten op het strand van Scheveningen. Het ging jammer genoeg hard regenen, dus nog even een strandwandeling zat er niet in, maar het was wel gezellig.
In het nieuwe seizoen gaat Rondje Zondag weer van start in september.

 

Bekijk hier enkele foto´s.

 

Zondag 10 januari 2008

Deze zondag zijn we in onze eigen ruimte begonnen met het voorbereiden van een jeugddienst.

Bekijk hier  de rest van de foto´s.

 

Zondag 14 december 2007

Toe hield Rondje Zondag haar kerstbrunch.

Bekijk hier  de rest van de foto´s.

 

Zondag 23 september 2007

We bezochten om 13.00 uur een Ghanese dienst in de Bethelkapel.

Bekijk hier  enkele foto´s.

 

Zondag 9 september

Om 10.00 uur verzamelden we, omdat de Bethelkapel dicht was, in één van de benedenzalen van de Bergkerk.

Buiten Nelleke, Marieke en Kirsten waren Leander, Suzette, Wicher, Roanne en Dejan weer van de partij. Christie, Martine en Eveline waren er dit keer niet. Er was ook een nieuwe deelnemer: Christiaan. Welkom!

Onder het genot van koffie, thee, appelsap en koek gingen we praten over vriendschap. Daarover tekenden en schreven we ook wat.

Om 11.15 uur was het afgelopen en gingen we nog even de kerk in om de zegen mee te maken.

 

Klimmen 1 juli 2007

Als afsluiting van het seizoen gingen we met z´n allen klimmen in Zoetermeer. Na afloop nuttigden we een hapje en drankje.

Helaas stond er een instelling in het fototoestel van Nelleke verkeerd zodat nogal wat foto's bewogen zijn. Bekijk ze hier .

 

Paasbruch 8 april 2007

Zondagochtend na de kerkdienst waarin het koor Dabar zong, hield Rondje Zondag een paasbruch.

Bekijk hier  de rest van de foto´s.

 

25 februari 2007

De 12+ groep noemt zich nu Rondje Zondag.

En heeft haar intrek genomen in een kamer in het jeugdhuis naast de Bethelkapel.

Tijdens de bijeenkomst van zondag 25 februari maakten de jongeren schilderijen. Dit in kader van het thema "Betekenis van kleur in de bijbel en in de kerk".

Bekijk hier  nog een paar foto´s.

 

De eerste 12+ bijeenkomst van het nieuwe seizoen was op zondag 11 september om 10.00 u. in de soosruimte van de Bergkerk.

Lees verder op de Website. van de 12+.

 

 

 

12+ Bergkerk/Bethelkapel bezoekt tentoonstelling "De Vredesfabriek"

 

Op zondag 20 maart ging de 12+ groep en de oudsten van de kinderkerk op bezoek bij de Vredesfabriek. Dit is een interactieve tentoonstelling met vragen en dingen te doen over vrede, vrijheid, geweld, macht en verdraagzaamheid.

Behalve dat het weer eens een andere 12+ activiteit was, paste het ook bij de voorbereiding voor de Jeugddiakonaatactie  en jeugddiensten over Vrijheid die van 3 t/m 24 april plaatsvinden.

Je moest nadenken over bijv. het verschil tussen plagen en pesten, vooroordelen, wanneer je vrij bent en macht.

Een aantal vragen laten we zondag 24 april ook aan de gemeente zien.

 

Bekijk hier de rest van de foto's.

Nelleke maakte met het fototoestel ook nog een paar kleine filmpjes:

@ filmpje 1

@ filmpje 2

@ filmpje 3

@ filmpje 4

 


 


Je bent hier: Home-Rondje Zondag

Vorige bladzijde: Kindernevendienst Volgende bladzijde: Start- of Slotactiv.

Sub onderwerp: Recentste foto's Foto's 2005 - heden